Blog

„Închid ochii. Vreau să văd în profunzime.” (aforism de Valeriu Butulescu)

IMG_4329

Indeep, un mediu eco

13Jan

În general, construirea unei clădiri eco este percepută ca fiind mult mai costisitoare. Un studiu recent, realizat de World Business Council for Sustainable Development, a relevat că aceste costuri sunt supraestimate cu 300%, deşi specialişti ai pieţei imobiliare estimează că preţul unei clădiri eco nu-l depăşeşte decât cu 17% pe cel al uneia obişnuite.
Însă pentru a atrage interesul publicului, arhitecţii, inginerii şi dezvoltatorii construiesc adesea într-un stil futurist şi împing tot mai departe graniţele estetice. Foarte important pentru clădirile verzi este ca ele să fie construite în armonie cu mediul în care se află.
Ce e o clădire „verde”?
O clădire eco foloseşte eficient resursele, fie că este vorba de energie, apă sau materiale. Totodată, ea are un impact scăzut asupra mediului (datorită reducerii poluării) sau asupra sănătăţii oamenilor (datorită îmbunătăţirii calităţii aerului).
O serie de calcule au arătat că poluarea produsă de clădiri este tot mai mare.
• Atât în Stale Unite, cât şi în Uniunea Europeană, clădirile utilizează 40% din totalul de energie consumat
• 38% din cantitatea totală de dioxid de carbon din SUA este generată de clădiri, iar 21% de case
• Clădirile din SUA sunt responsabile de 12% din consumul total de apă pe zi
Clădirile „verzi” folosesc numeroase tehnici pentru a elimina impactul lor asupra mediului şi asupra oamenilor:
• Folosesc surse alternative de energie: panouri solare sau fotovoltaice
• Au acoperişuri cu grădini, plante şi copaci, pentru a folosi apa de ploaie
• Utilizează pietriş presat pentru locurile de parcare, în loc de asfalt sau beton
• Se folosesc materiale de construcţie considerate „verzi”, precum: plante care se regenerează repede (bambusul, de exemplu creşte foarte repede), paie, lemn din păduri certificate, roci prelucrate, metal reciclat, fulgi de hârtie, pământ compresat,
argilă sau nisip.
• Au ferestre eficiente care, prin aşezarea lor, captează mai multă lumină naturală şi scad necesarul de iluminare lectrică
• Pereţii, tavanele şi podelele sunt izolate
• Generează la faţa locului energie precum cea solară sau cea eoliană
• În plus, atunci când este posibil, materialele folosite ar trebui să fie extrase şi prelucrate local, în apropierea viitoarei construcţii, pentru a economisi energia folosită la transportarea lor
Sursa: www.evz.ro
Indeep Club utilizează eficient resursele naturale, astfel:
– Clădirea are un bazin ce colectează apa de ploaie, care e folosită pentru a iriga peisajul din jurul ei. Astfel, construcţia economiseşte in jur de 200 tone de apă pe an
– Se utilizează surse alternative de energie: în timpul anotimpurilor însorite, apa caldă este furnizată de cele 3 panouri solare instalate.
– Ferestrele oferă o reţinere maximă a căldurii în timpul iernii şi aer rece vara
– Se utilizează spatiul din jurul clădirii pentru plantarea pomilor, florilor, gazonului, pentru a asigura un aer curat şi proaspăt.
– Aprovizionarea cu produse alimentare se realizează zilnic, calculând eficient cantităţile de mâncare preparată, pentru a reduce resturile menajere.
– Îi implicăm şi pe clienţii noştri în acest proces, prin indicaţiile „ pro natura” pe care fiecare cameră le are expuse.
Vă invităm pe fiecare dintre voi la consumul responsabil a resurselor naturale, pentru a lăsa copiilor noştri o lume la fel de verde cum am primit-o noi!

Modificari si setari importante online

In Uniunea Europeana s-a modificat legea privind datele personale ale utilizatorilor online si dorim sa va informam. Va rog sa le vedeti dureaza doar cateva minute. Te rog acceseaza aceste informatii pentru a putea folosi in continuare site-ul nostru.

Aflati:

Cum ne asiguram ca sunt protejate datele tale.

Cum utilizeaza site-ul nostru datele dumneavoastra personale.

Noile modificari la: Termeni si conditii, Politica de confidentialitate si Politica de cookie-uri.